Wednesday, 19 December 2012

F.R.E.N.E.M.I.E.S

Hey u guys !!! and Assallamualaikum to all my muslims friends... 

aiyo...memang dah naik sawang la my blog. its been so long im not updating my blog and actually..kalau ade problem baru lah nak bace blog n update blog kan.. Not really.. Im not in the mood of writing n so on ...ye la , I admit .Im a bit bz n so on..lot of things need to do since im still a students..ex-mpp but ydp Jpkk lagi... haiya.... Final year and final war need to be face off ! 

hurm...Manusia dan kesabaran...apakah tahapnye ? I really wanna know...
kawan facebook memang la beribu..tp do they really care about us ? 
diorg add kite....ade beberapa factor : 
1 ) pic nampak lawa - add
2) nampak hensem - add
3) nampak kaya - Add
4) nampak berpengaruh - Add

these are only few reason ..tp hakikatnya byk lagi alasan kenapa diorg add kite.tp papepon...just think positive..maybe dia add kite sebab nak berkenalan dengan kite n so on.. x pe la..kite pon jagalah budi bahasa... x yah nak carut sgt dalam fb..

Okay back to the title for today... FRENEMIES..

y is it the tajuk already been so SENTAP ? maybe sebab awak pon salah satu watak dalam topic hari ni..

ye la..sy ni jenis mulut lazer jugak..tp lazer bertempat..x kan la orang tanye 
- hey mary, ape khabar ? sihat x -
-hey , aku sihat la ..pe ko igt aku dah mati ke ? - 
x de nye sy nak jawab macam tu ... it depends on the person..kalau tanye dengan cara elok..maka eloklah balasan sy :-) ..kalau x elok..maka  prepare lah perisai..

hurm... sy sekarang sihat... n bakal bergraduasi dari umk x lama lagi... rase excited ade..sedih pon ade..macam2 ade la.
most not forgotten :
My fren...even ade yang diantara kawan dah jadi lawan sekarang. Y is it happend like that ?
reason dia senang je.. sebab x puas hati sebab tu la jadi macam tu. papepon malas la nak layan.. its over . Dont u dare to talk behind my back anymore. Im trying damn hard to be cool enough .. ok..dah dah la nak brag pasal cerita yang dah lepas kan..

hurm... Today , my babies pegi sabak bernam.. Mazarini n Shira . I love them both :-) ... diorg baik...tp kesian ...selalu di tindas oleh org lain... sabar la korang ei... suppose sy pon pegi jugak sabak bernam tu.. alih2 nama dah kena tolak tepi n then Im the last to know that..x pe la.what goes around come around,cume bila masa kite x tau la kan.. even gazillion times u says sorry to me. I accept your apology ..but I'll never forget what have u done to me this time no matter what . I am , easy going person..but there are certain things that make me or turn me into a very unpredictable person.

I am a big person  with a very tiny heart not a  tiny brain dear... Susah sangat...sy pon kadang2 x suke dengan perangai sy ni..tp ni pon dah abis kental suda :-).. x pe la..nak wat camne kan.. yang penting kita kena hargai orang yang menghargai kite..jgn la lupakan kawan kite..ni lepas kite ade pangkat..duit..tiba2 kawan ade ramai n kite lupakan kawan2 kite yang bersama dengan kite sewaktu kite susah.. 
kawan yang still with us even kite susah..itu lah kawan sejati kite..don't ever leave them.. bukan senang nak cari kawan yang macam ni...
kalau nak diikutkan hati... boleh je sy siku2 awak tu..tp nak wat camne..awak x matang lagi..tp ..nasihat sy kepada insan itu..
'jangan jadi seperti kacang lupakan kulit'

kita tidak sentiasa diatas..ada ketikanya kita akan berada di bawah juga.. time kita dibawah..mereka la yang susah payah utk kite..tp time senang..senang2 je buang mereka... 
nak kata lumrah tu tidak la..tp tolong lah bukak mate..kami sayang awak... 

terima kasih la sebab buat mata sy "berpeluh" untuk kesekian kalinya....



Thursday, 22 November 2012

Internship !!!!!

Ya Allah....dah lame x update blog..dah bersawang dah ni.. ye la..bz bz bz bz ... n wat pe la update 

blog kalau ade org duk tabur2 rumors kan..baik dgr jah pasal blog ni dari baca ... kih kih . jadi 

sarcastic sket petang ni.harap terasa ok. hehe...Jahat nye aku. x de la .. saje je nak update ptg ni 

lepas bace blog si arip tu..teringin la pulak nk update. dia je duk update.

today sgt2 la sedey.aksesori hp aku yang wane kuning n besar gedabak itu sudah hilang... I dont

know  jatuh kat mane... x pe la.kalau ade org jumpe sure dia bagi balik...tlg la bagi balik.

well topic for today is about internship. dapat offer banyak pon susah jugak ..tp kalau x dapat offer 

yet lagi susah.. huhuh.. im searching for a new experience .... nak buat kat resort mama x bagi.

adoii..korang dah cari lom ? 

Tuesday, 26 June 2012

Sarcastic Person

Well guess what ? im not an IDIOT u moron.I can realize it  !!!
Assallamualaikum :-) 

&

Annyongheseyo Yorobun !!!!!!!!!!!!

how's your exam ? I'm done with my exam but im still at my Uni...got few things to settle down rite now :-) .

yerp, back to our topic today..Okay u all.today nak citer pasal Sarcastic ..ataupon dalam bahasa melayu disebut Menyindir..
no need for me to explain it.nanti aku pon termasuk dalam golongan Sarcastic T.T aigooo

Tuesday, 5 June 2012

5 days @ Home :-)

hilang panas :-D

Nurse2 kat KBMC 

My adik senyum plastic

Nenek tgh nervous tuh.. dia x sihat..

Spek Nazri !

Hehehe...comel x towel saye ????
Assallamualaikum N hello U uolss :-D !!!!
hadoi tgh edit ppta sempat lagi blogging ..weeeee....
as u all know i balik rumah kan. 5 hari n yup for 5 days aku x kuar rumah.duk dalam rumah je... nak rehat btol2..memang terbaik la.hehehehe..... otw my mommy antar i balik UMK , kitorg singgah KBMC . Nak check tahap kesihatan nenek. she is not doing so well :-( .. n now dia ada rumah.my mom kena pantau diet juga :-D !! ni malas nak type ni..upload pic je lebey. :p

Thursday, 31 May 2012

Finding A Family ( 2011 )


Assallamualaikum ,
Hey yo oll People  ;-)  and of corse la hello again to my lovely friend yang duduk n tgh 'ber'study week kat UMK.

Today is Friday . orang pon dah x ramai...ramai student balik rumah n study kat rumah ( a big No and taboo for me,duk umah jawabnya makan tido la aku) so... utk friday today. aku x start study agi but im watching english movie.not the unmoral movie but the movie yang bagi kite kisah pengajaran  :-)

Title : Finding A family ( 2011) and it based on true story !
personal pandangan. U all need to watch it ! sedih sgt .... kehidupan yang sukar but he manage to get straight A's! how cool is that huh ?
but there is an issue here . Malaysian people wont do that ... Terminate hak seorang ibu to her own son. er !!! that why u need to watch this movie !

Sinopsis CERITA : 
"Finding a Family" is based on the true story of Alex Chivescu, a ward of the state of Michigan, who knowing he cannot be emancipated from the foster care system, searches for a new mom and dad within the school district that he believes can fulfill his lifelong dream of attending an Ivy League university.


Alex (Jared Abrahamson) has a passion for learning, instilled by his loving single mother, Ileana (Kim Delaney) who has a doctorate degree and speaks six languages. When Alex was 10-years-old, Ileana had a life-altering car crash that left her struggling with bouts of anger and depression, so much so that a family court judge deemed her unfit to parent Alex further. 


The one constant in his life is school. When Alex's transportation funding ends, he discovers he's about to be assigned to a foster family outside the school district that can provide stability and a curriculum that can get him into an Ivy League university. Alex is left with only one option: in order to avoid being assigned outside the high school he loves, he must find a new mom and dad


So people , what r u waiting for ???? search this movie ASAP !

Btw : gusi gue bengkak sihhhhhhh..sakit sgt !!!

Tuesday, 29 May 2012

Aku mengata kau ke ? yg ko emo kenapa ?

Assallamualaikum peeps !!!!!!

Good morning all :-) , have u taken your breakfast ? Belom ? y ? ohhh. puasa ganti !!!! Oh my..bulan ramadhan pon dah x lame dah. kena cepat2 la ganti kan. kalau x ..kang kena bayar fidyah lagi.. heeee...haruuu.
ok , i have a topic for today. Its about facebook status. Ya, sometimes.er sometimes ke ? always sebenarnya people updating status n without thinking any further.samada the status is berbaur sindiran or people may got trase n so on .itu yang kite kena kaji before post anything.dulu aku suke sgt meluahkan perasaan , ketidak puasan hati n so on kat facebook.tp aku sedar. Status melambangkan diri aku ..who am i .people will read it n get irritated . So , if u have something to say. say it loud. x kira la ' eh aku x kate kat kau la, ko trase pehal' .. Allah dah anugerahkan perasaan kepada kita selaku umatNya. kelmarin aku ade membaca status seorang sahabat aku ni . Dian Dian nama facebooknya.i like the status :-) ....
"
Before u talk, listen. Before u react, think. Before u criticize, wait. Before u pray, forgive. Before u quit, try. Don't jump into conclusion so fast! :) chill "

Thats dian :-) .. i have less than 3k fb friend.kalau aku x fikir byk kali before post...sah sah la ramai hentam aku n so on .... dulu aku suke sgt buat macam tu.tp think again.what u will get by update status yang berbaur sindiriran itu . ya, u maybe win the war.but u will hilang kawan . i dont want that to happend. i love my friends... at the time im admited to hospital. My friend adlin, come and visit me ..bring me KFC breakfast.. terharu sgt2...rase tiap gigitan tu..nak menanges je.. chinggu ya..domo2 kombawo ( tq very much friend ) ...

so , back to the topic again.here i would like to share about sindir menyindir.
Kalau kita la kan terserempak dengan pasangan muda tengah dating or tgh makan berdua , nampak mesra , nak tanya korang la kan:

1) memula nampak tu apa yg terlintas kat kepala korang, pasangan dah kahwin atau tak?
2) Korang berani tegur tak if nampak pasangan tu mesra terlebih, ya la kita bukan tahu pun diaorang dah kahwin atau belum kan?
3) Nak bersangka baik ke atau nak bersangka buruk? if bersangka baik tak de la buat dosa menuduh tak tentu pasal tapi kalau sah2 mmg pasangan tu belum berkahwin sepatutnya kita tegurkan tuk cegah maksiat dari berlaku depan mata kan?.

Tapi biasa ramai yg pilih menegur dalam hati je kan.same la jugak dengan masalah lain.kalau x berpuas hati ade kite tanye why this happend ? but mostly tidak la kan. We just jump into conclusion n negative power just keep on coming to your brain.aku pon slalu dilanda masalah mcam ni.tp aku prefer tanye... kadang2 tu aku x tanye jugak.tp most of the time aku tanye. kalau tanye hilang segala kekusutan :-)
Sesungguhnya Rasulullah s.a.w telah mengingatkan bahawa sesuatu kebenaran itu perlu dinyatakan biarpun pahit dan baginda juga menegaskan,
‘‘Siapa sahaja di antara kalian yang melihat kemungkaran, maka tegurlah dengan tangannya (kekuasaannya). Jika tidak mampu, maka tegurlah dengan lisannya. Jika tidak mampu juga, maka tegurlah dengan hati. Namun, ini adalah keimanan paling lemah.” 
 

" Tegurlah dengan Berhemah bukan menyindir"

Situasi di sebuah bus-stop tepi jalan. Hujan lebat. 4 orang di situ. Satu pasangan muda laki pompuan, dan 2 pemuda. Kelihatan si lelaki membuka payungnya lalu menggapai bahu si gadis, cuba untuk melintas jalan dalam hujan lebat... 

Pemuda 1 bercakap-cakap dengan Pemuda 2 sambil memandang ke tempat lain.

Pemuda 1: Tak payahlah nak payung-payung..kan? Kalau dah couple haram tu, payung macam mana pun tak boleh lari dari dapat murka Allah. Cubalah sediakan payung pada azab Allah kalau boleh.

Pemuda 2: Ha'ah la. Yang haram ni la rasa lazat dan nikmat semua. Rasa bahagia dapat payungkan pasangan. Rasa romantik, rasa bertanggungjawab la kononnya. Si pasangan pula berbunga-bunga rasa dapat dipayungkan. "Fuh, bestnya dapat pakwe camni!"

Tanpa disedari, perbualan didengari jelas oleh si lelaki dan si gadis.

Lelaki: Bro, kalau couple haram dapat dosa, mengata "baling batu sembunyi tangan" ni sama juga dapat dosa. Lebih kurang mengumpat wlpn depan2. Adakah bro-bro rasa ni nasihat sinis yang terbaik utk dakwah orang? Kalau nak nasihat, apa kata bro datang kat saya; beri salam elok2, then sembang ringkas dua tiga patah, tanya saya siapa, duk mana..taaruf ukhuwwah fillah ringkas2. Jalinkan kemesraan dengan muka manis. Kemudian tanyalah saya siapa orang sebelah saya ni. Kalau couple saya, nasihati dan doakanlah saya. "Oh..awek ke..kahwin cepat-cepat tau. Allah.. kahwin ni antara pintu2 utama rezeki. Best gile ah kahwin ni. Bro doakan korang dimurahkan rezeki dan dapat kahwin cepat-cepat. Biar lancar segala urusan. Makin cepat makin bagus kalau ikut Islam. Makin bertangguh, makin banyak dugaannya." Susah ke? Barulah sesuai dengan 3 metode anjuran al-Quran:

Satu, "Bil Hikmah" (dengan hikmah)
Dua, "Bil Maui'zatul Hasanah" (dengan nasihat yang baik)
Tiga, "Wajadilhum billati hiya ahsan" (berbahas dengan cara yang baik)

Gadis: Actually, ni husband sy. Baru je kahwin bulan lepas. Kahwin muda. Saya 18, husband 25. 

Lelaki: Maaf, kami minta diri dulu. Maaf andai terkasar bahasa. Assalamualaikum wbt.

Pemuda 1 dan pemuda 2 terkesima pening-pening lalat kena sedas-dua tazkirah dalam hujan lebat. 

Sumber - https://www.facebook.com/syababmusafirkasih 

Same la jugak dengan konsep bende2 lain.Anda sudah faham corak permainan nya disitu.Andai kata ada yang kekurangan kita sama2 la betulkan .. sebab kita ni sekarang umur 20 ++ ..byk lagi nak kena belajar.kalau kite duk main sindir2...em..sampai bila2 pon x maju n then kite pon x kan pandai :-) ... Andai dulu aku pernah menyindir orang... Mohon maafkan kelancangan aku ya..nanti aku pon nak try la ckp straight to the point . andai itu much more better :-) 
Iklan : pstt, korang kena beli ni untuk hilangkan tension time study week.murah n berbaloi2 !!!

Sunday, 27 May 2012

U hate me ? Ade ku kisah ?

Assallamualaikum People !!!!
How r u ? hahah.soalan koman tiap kali nak berblogging. hahaha...

okay, todays topic. BENCI . Pernah kah korang membenci orang lain?
well, dulu aku pernah.n then sekarang dah x benci dah. Tp x suke je..
well i dont like everybody ok..n then again... Not everybody will like me . get it ?

its depend la... situasi macam mane.But here i just baca bout ranking person yang dibenci dalam malaysia. Who agree angkat tangan !!!! 

1. Rosmah Mansor

2. Adam Adli

4. Ambiga Sreenevasan

5. Nazri Aziz

6. Dr. Rozmey

7. Saiful Bukhari 

8. Najib Razak

9. Anwar Ibrahim

10. Khairy Jamaluddin

11. Mahathir Mohamad

12. Namewee

13. Ibrahim Ali

14. Azwan Ali

15. Amir Raja Lawak


Betol atau tidak. i dont know, but what do u think ?? hehe..copypaste from http://buasirotak.blogspot.com/2012/04/individu-paling-dibenci.htm

Thursday, 24 May 2012

Anemia T.T

Assallamualaikum Semua !!!

Its been a while aku x corat coret !! urgh, been bz with all the assignment , ppta n so on .

huhuh..hari ni tergerak nak update blog..ya, i've been missing all the kontroversi.huwaaa... hahaha... no la.. just wanna update skit. dah lame sangat x update .naik kulat dah blog aku.Okay, last 2 days, perut aku meragam n so on... N then semalam rase perut dah getting better . But however, shocking. when i wake up this morning. Jeng jeng jeng !!!
I walk melintasi meja n sudenly i called my roomates yang dah bangun sebab my leg x leh nak melangkah sudah n penglihatan aku agak kabur n aku terus jatuh secara terduduk . I tell u aaa...time tu my heart berdengup dengan dasyat nya.. n im sweeting but i cant really see what in front of me !! i can see my roomates walk infront of me but i see her walk secara senget. .. see, aku yang problem , not my roomate.. dia jalan betul.tp aku yang tidak sehat. she ask me to relax n tarik nafas perlahan2....

i kinda follow what she ask me to do n my breathing getting better ... n this morning aku punye la susah nak jalan dengan btul ke tandas n so on ... 

kelas retailing jam 8.30 aku x pegi la sebab mmg dah x de kudrat n so on... hurm , since yang bulan 3 tu dah dimasukkan ke dalam wad pon one of the cos sebab ade anemia.
so doc Aswad pon amek la darah aku .... cucuk lagi...hehehe...tp at the same spot .i ask him to cucuk me at the same spot. parut susah nak ilang ok.. N then i get 1 day MC.. huiyo... kalau still pening jugak esok.. KPJ, we c u again T.T 

btw , what is anemia ? n anemia ni bahaya x ? well.. cant deny Anemia ni lagi bahaya dari darah tinggi ..
Apakah Anaemia?
Ia adalah suatu keadaan dimana sel darah merah yang matang yang membawa oksigen ke seluruh tisu badan berkurangan. Fungsi ini dijalankan oleh protein yang dinamakan haemoglobin. Anaemia biasanya bermaksud haemoglobin yang tidak mencukupi. Paras Haemoglobin yang normal adalah diantara 11.5 hingga 16.5g/dL untuk perempuan dan 12.5 hingga 18.5g/dL untuk lelaki.


Sebab-sebab anaemia
  • Kehilangan darah (samada akut atau kronik).
  • Kehilangan darah yang akut boleh dilihat semasa kemalangan jalan raya atau selepas pembedahan. Kehilangan darah yang melebihi 500ml biasanya memerlukan gentian darah.
  • Kehilangan darah kronik biasanya berlaku semasa kedatangan haid yang berlebihan, infestasi cacing dan lain-lain keadaan.
  • Pembentukan sel darah merah yang tidak mencukupi dari tulang sum-sum.
Ini mungkin disebabkan oleh :
  • Kekurangan faktor penting seperti zat besi,, vitamin B12, folate dan erythropoietin.
  • Pembesaran yang mendadak bagi remaja, menyebabkan penambahan keperluan zat besi dimana ianya melebihi paras penyerapan zat besi.
  • Kitaran haid bagi wanita dengan kehilangan anggaran 30mg zat besi setiap bulan menyebabkan kekurangan zat besi.
  • Faktor Toksik : Penyakit Inflamasi, kegagalan hati dan ginjal, ubatan.
  • Kekurangan hormon : Paras hormon tiroid rendah.
  • Serangan tulang sum-sum : kanser darah, penyakit tulang sum-sum.
  • Gangguan pembentukan sel darah merah: keadaan seperti Talasemia.
  • Pemusnahan sel darah merah yang berlebihan.
  • Mungkin berlaku didalam beberapa jangkitan atau pengambilan sesuatu ubat.
Jenis Anemia yang biasa berlaku ialah :
  • Anemia disebabkan kekurangan zat besi.
  • Talasemia
  • Tanda-tanda dan gejala
  • Ramai remaja menghidapi Anaemia dan tidak mengetahui sebabnya
Gejala-gejala termasuk:
  • Keletihan setiap masa.
  • Pening
  • Sesak nafas apabila melakukan atktiviti fizikal
  • Kulit pucat
  • Kadar denyutan jantung yang cepat
  • Kurang daya ingatan
  • Kurang berat badan

Komplikasi
Jika Anaemia sangat teruk ia akan menyebabkan :
  • Kegagalan jantung dimana fungsi jantung menjadi lemah dan tidak mencukupi.
  • Masalah semasa mengandung seperti melahirkan anak pramatang dan pertumbuhan janin yang terencat semasa berada didalam kandungan.

Rawatan
Pemeriksaan haemoglobin untuk menentukan samada anda menghidapi anaemia atau tidak boleh dilakukan di klinik berhampiran dengan anda.

Rawatan Anaemia bergantung kepada jenis Anaemia yang dihadapi.
  • Jika ia disebabkan oleh masalah perubatan seperti Talasemia, Leukaemia, rawatan khusus perlu dilakukan.
  • Jika ia disebabkan oleh kekurangan zat besi, maka ia perlu mengambil makanan seimbang yang mengandungi zat besi yang tinggi dan juga pil tambahan zat besi. 

Tips lain: Untuk merawat kekurangan zat besi :
Dinasihatkan mengambil pil tambahan zat besi bersama dengan vitamin C untuk membantu penyerapan zat besi.
Penyebab utama seperti infeksi cacing dan keradangan pada usus perlu dirawat.

Pencegahan
Makan makanan seimbang setiap hari. 

So sekarang pon aku still makan pil folic and vitamin-vitamin yang my doc supply kan..but now , tetiba je getting worse... T.T 



Friday, 18 May 2012

PPTA !!!!

Assallamualaikum !!!!!!!!

Fuh !!!!! lega sket lepas present PPTA !!!!

even kena tegur...tp at least kesalahan x terok pown . tang hyphothesis je yang menyebabkan salah.heeeeeeeeeeeee....x pe prof.akan kami btol kan :-D !!!!

gambar x ley nak upload sebabkan..time ni aku ngan DianaZMi ade kat Lab ..sedang menanti kawan2 aku yang lain siapkan presentation mereka .heheh...nak coret lagi tp x de input sebab excited sgt dah lepas present ! 

Saturday, 14 April 2012

Thesis and Assignment yang meruntun jiwa .



Tolong - tolong !!!

Naik semput nak siapkan semua niiii..urghhhhhhhhhhh.. Tuhan tolong la bantu aku siapkan semua ini ( ala ala ombak RINDU ) 


Wednesday, 11 April 2012

bebel lagi !!!

Assallamualaikum semua :-) 

how's your cuti ????? 

huhuhu...untung la cuti lame2, duk kat rumah n so on...oh tidak !! aku pon balik umah..cuti2..tp kejap je cuti kat rumah.sebab ade kerje kat universiti ...atoyai...

well , what am i going to bebel today ??

nothing much.. hahaha.. 
Hah !!!! 
today aku rajin pulak nak bukak youtube n suddently aku ade la tgk satu video ni.. name acc owner dia FTNFDZL !!
Tinjau2

Beg ni mmg aku suke.tp Harga membataskan -.-  

few bags yg di tinjau

Design dia aku sker gilew2 !

Oh tidak ! 

Mommy yg rambang mata seyh .. Bersawang aku tunggu .hehe
Oh my gosh !!!aku macam tettttttttttttttttt ... kelu giler . sebab i really like kesemulajadian dia berkata2 . i mean like, she can actually ganti pengacara JALAN JALAN CARI MAKAN. sebab dia tu  PELIK , HAVOC n So On !!!! gosh , i really like the way she talk.hehehe..korang kena la tgk kat youtube. tekan je kut name dia ..sure kuar nanti . Facebook dia aku x tau mendew .tp em.... twitter dia aku dah try follow .but !!!! aku dah lupe dia punye @ name ape.heheheheh..nanti la aku bagitau korang.
so , korang buat ape cuti ni ?
me for sure memerap di rumah n time nak balik Uni . mama antorrrr la aku ke Uni aku.aku sebenaqnya x nak la mama antar.tp since dia nak p shopiing. nak la aku mengekorrrrrrrrrrrrr....heheheh
trip p kbmoll ngan my mom kejap je.sebab hari nak hujan.nanti susah nak drive .;-)
huhuhu..now i at my uni.watching ape yg perlu di buat n siapkan my THESIS !!!!
( ces...photo x susun leklok..malaz seyhhhhhhhh ) 

Wednesday, 28 March 2012

Tuesday, 27 March 2012

My band




Good morning !!!!!

today nak share my fav band ... ngeeee....Within Temptation.Band from german .......

one of the song ..title ' see who i am ' .....Ala , dalam video assignment Techno , part last skali tu la lagunye...

Is it true what they say?
Are we too blind to find the way?
Fear of the unknown
Clouds our hearts today.

Come into my world,
See through my eyes.
Try to understand,
Don't want to lose what we have.

We've been dreaming
But who can deny?
It's the best way of living
Between the truth and the lies.

[Chorus:]
See who I am,
Break through the surface.
Reach for my hand,
Let's show them that we can
Free your mind and find the way.
The world is in our hands,
This is not the end.

Fear is withering the soul
At the point of no return.
We must be the change we wish to see.

I'll come into your world,
See through your eyes.
I'll try to understand,
Before we lose what we have.

We just can't stop believing
Because we have to try.
We can rise above the truth and their lies.

[Chorus x2]
See who I am,
Break through the surface.
Reach for my hand,
Let's show them that we can
Free your mind and find the way.
The world is in our hands.

This is not the end.

I hear their silence
Preaching my blame.
Will our strength remain
If their power reigns?

[Chorus x2]
See who I am,
Break through the surface.
Reach for my hand,
Let's show them that we can
Free your mind and find the way.
The world is in our hands.

This is not the end. 


..yea, this is not the end !

Monday, 26 March 2012

Rahmat Ujian

Setiap manusia yang hidup di atas muka bumi ini , tidak akan terlepas dari ujian...Even sekecil zarah pon sure kena ujian jugak.....aku pon sedang mengalami ujian tersebut :-( ..... Allah swt saja yang tahu betapa runtunnya hati ku ini .....

Ya Allah , kau tabahkan lah hati hamba mu ini ..hati ku sentiasa mengingatkan diri mu ...aku doakan agar kau berikan aku kesihatan kepada diri ku ... Normalkan lah apa yang tak normal dalam tubuhku ini ya Allah agar mudah untuk aku beribadah ...amin .....


Dalam derita ada bahagia
Dalam gembira mungkin terselit duka
Tak siapa tahu
Tak siapa pinta ujian bertamu

Bibir mudah mengucap sabar
Tapi hatilah yang remuk menderita
Insan memandang
Mempunyai berbagai tafsiran

Segala takdir
Terimalah dengan hati yang terbuka
Walau terseksa ada hikmahnya

Harus ada rasa bersyukur

Di setiap kali ujian menjelma
Itu jelasnya membuktikan
Allah mengasihimu setiap masa
Diuji tahap keimanan
Sedangkan ramai terbiar dilalaikan
Hanya yang terpilih sahaja
Antara berjuta mendapat rahmatNya

Allah rindu mendengarkan
Rintihanmu berpanjangan
Bersyukurlah dan tabahlah menghadapi
Segala takdir
Terimala dengan hati yang terbuka
Walau terseksa ada hikmahnya
Allah rindu mendengarkan
Rintihanmu berpanjangan
Bersyukurlah dan tabahlah menghadapi
Segala ujian diberi
Maka bersyukurlah selalu



Ya Allah , aku tahu Kau sedang menguji diri ku ...Namun aku insan yang lemah....moga diperkuatkan segalanya ..Amin .....
Assallamualaikum . Hai , hello :-) !!!!

its been a day aku discharged from wad .. my condition is getting better ... pagi tadi semput sikit...sebab baru bebas dari penyedut oksigen tu kan.ye la , dah empat hari duk sedut bende tu..tiba2 kat umk..x de penyedut ... x pe..im trying to learn untuk tidak bergantung sgt pada ubat2 ubatan ....

im totally twisted by  my personality ... kejap happy ..kejap tak...tp now , maybe sebab makin tua kot..so kena berubah ke arah matang la ...

what is friendship ? how a friend can change u to become another person n different person ??

easy to mention about friendship..but no body really care about it 



     "One loyal friend is worth ten thousand relatives."
                   - Euripides, Greek playwrite                               

Im a person that always care about friendship...... i love my friends...sometimes i care my friends more than my family members...but since the salah faham thing happen to me .. i become sad n stressfull.. i want to move out from this misery .... but , terlajak perahu boleh diundur..terlajak kata...nothing can be done except apologies ' saqua ' ...but im not saying im a bad person ..i have done nothing wrong so far ..but my expression make other people berkecik hati...sian orang2 itu ...
im tyring to pull my self together n be my self again... :-D

Saturday, 24 March 2012

Tq mama n Ustaz Noh

' nurse , dah tolong fix ' :-)..so da x longgar dah
Assallamualaikum :-)

hello semua :-D !!!!!

im getting better ... im so happy .... today aku dah mintak doctor stop kan pemberian oksigen... aku x nak bergantung sgt ngan bende tu time kuar dari spital...

back to the bizness... Okay , mama n ustaz noh..Of corse la mama tu my mom kan... tp ustaz noh tu sape...

ustaz noh merupakan insan yang paling baik.ehehe.


Thanks to my mom..sorry sebab buat mama risau. :-(

Thanks to my doctor . :-) .... always help me ... i'll never forget u . saranghe

'Nurse , plz tutup lampu ...Nurse , plz im thirsty ..... Nurse,plz fix my bed n bla bla bla.... for the 1st time... rase otak ni kosong..x dibelenggu apa2 masalah n so on... :-) ..mama n doctor ckp.dont stress2.... u feel better kalau x stress2..... ok.

okay..need to sleep.daaaaaaa

Friday, 23 March 2012

Diari hari hari sakit ku ...

My Ward 

Lobby 
Lunch 
Ogy n the lipas
Nad n Eiya visit me !! hanif too :-)
mereka dtg bawak KFC !! terus sihat
ade junior dtg !!
Ubat time !!!
Dinner
Online sbb x ngantok
Ubat time
Mommy tlg makan :-)

selesa :-) alhamdulillah
TOilet
T.T
Baru jam 9 pagi.aigoo..
my best fren..time kat ward.hehe
Hallway
My room
complete atas kepala
Lunch
Me alone n waiting 4 visitors.
Dinner 
lunch !
Hanif duk tgk kartun, ieya duk kacau hanif .

Sarapan
Dinner 
Lunch 

wad Azalea .


Tq mama !!!! n insan2 yang penting dalam hidupku kerana selalu memberikan yang terbaik kepada diri ku ini ....
tq kepada kawan2 yg datang melawat tp gambar x de..huhuhu..tq also for those yang doakan kesihatan diri ku :-)   .

.upload gambar2 lam wad sebab jakun x pernah masuk wad !